Bahan- Bahan:
250 gm tepung gandum rendah protein
30gm tepung jagung
200gm mentega
20gm susu tepung
6 gm gula halus
2 biji kuning telur
1/4 sudu teh garam halus
Cengkih untuk hiasan jika suka
30gm tepung jagung
200gm mentega
20gm susu tepung
6 gm gula halus
2 biji kuning telur
1/4 sudu teh garam halus
Cengkih untuk hiasan jika suka
Jem Nenas:
400 gm nanas masak, parut200 gm gula pasir
1/4 sudu teh garam halus
3 biji kuning telur
2 sudu makan susu cair
@1 sudu makan susu tepung~larutkan dengan 2 sudu makanan air
Campur tepung gandum, jagung dan susu dan ayak.
Masukkann gula halus, kuning telur, mentega dan garam ke dalam campuran tepung. Masukkan ke dalam food processor dengan kelajuan rendah hingga sebati.
No comments:
Post a Comment