Bahan-Bahan:
250 gm butter suhu bilik
1/2 cwn gula halus atau gula icing
1 biji kunig telor
1 biji kunig telor
1 sudu teh esen vanila
1/2 cawan tepung jagong
Satukan mentega dan gula aising, kacau sebati
Masukkan telur, kacau sebati dan masukkan esen vanilla, letak sedikit pewarna kuning. Kemudian masukkan tepung. Uli perlahan-perlahan. Masukkan tepung sedikit-sedikit.
Terap dengan acuan tat, letak inti ditengah dan letak sedikt tepung yang terap bunga kecil diatas jem.
Bakar 150-160 darjah celsius sampai masak dan kekuningan.
Masukkan telur, kacau sebati dan masukkan esen vanilla, letak sedikit pewarna kuning. Kemudian masukkan tepung. Uli perlahan-perlahan. Masukkan tepung sedikit-sedikit.
Terap dengan acuan tat, letak inti ditengah dan letak sedikt tepung yang terap bunga kecil diatas jem.
Bakar 150-160 darjah celsius sampai masak dan kekuningan.
No comments:
Post a Comment